Jadłospis

 JADŁOSPIS 

03.11.2020 – 09.11.2020

03.11.2020 WTOREK

  • BIAŁY BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI (SKŁADNIKI: ZAKWAS, ZIEMNIAKI, MĄKA, ŚMIETANA 9%, MARCHEW, PIETRUSZKA, POR, PRZYPRAWY - SÓL, PIEPRZ CZARNY, MAJERANEK, LIŚĆ LAUROWY)
  • GULASZ MIĘSNO-JARZYNOWY + KASZA PĘCZAK

(SKŁADNIKI: KASZA PĘCZAK, MIĘSO WIEPRZOWE, MARCHEW, PIETRUSZKA, KALAFIOR, MĄKA, OLEJ RZEPAKOWY, PRZYPRAWY - OREGANO, BAZYLIA, CZARNY PIEPRZ, SÓL) + KOMPOT WIELOOWOCOWY

ALERGENY - PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ

04.11.2020 ŚRODA      

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (SKŁADNIKI: RYŻ, PRZECIER POMIDOROWY, KONCENTRAT POMIDOROWY, MARCHEW, PIETRUSZKA, NATKA PIETRUSZKI, POR, ŚMIETANA 9%, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ,  SÓL, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY)
  • KOTLET SCHABOWY W PANIERCE + ZIEMNIAKI + SURÓWKA WARZYWNA

(SKŁADNIKI: MIĘSO SCHABOWE WIEPRZOWE, JAJA, MĄKA, BUŁKA TARTA, OLEJ RZEPAKOWY, ZIEMNIAKI, KAPUSTA PEKIŃSKA, PAPRYKA, OGÓREK KISZONY, JABŁKA, POMIDORY, CEBULA, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ) + KOMPOT WIELOOWOCOWY

ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA

05.11.2020 CZWARTEK

  • ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (SKŁADNIKI: PIECZARKI, MAKARON, MĄKA, ŚMIETANA 9%, MARCHEW, PIETRUSZKA, POR, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ, SÓL, LIŚĆ LAUROWY)
  • PIECZONE UDKO Z KURCZAKA + ZIEMNIAKI + SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁEK

(SKŁADNIKI: UDKO Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MARCHEW, JABŁKA, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, ZIOŁA PROWANSALSKIE, NATKA PIETRUSZKI, SÓL, CUKIER) + KOMPOT WIELOOWOCOWY

ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA

06.11.2020  PIĄTEK

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, BRUKSELKA, FASOLA ZIELONA, KALAFIOR, MARCHEW, PIETRUSZKA, POR, MĄKA, ŚMIETANA 9%, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ, SÓL, LIŚĆ LAUROWY)
  • PLACKI Z JABŁKIEM (SKŁADNIKI: MĄKA, JAJA, MLEKO, PROSZEK DO PIECZENIA, JABŁKA) + KOMPOT WIELOOWOCOWY

ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA

09.11.2020 PONIEDZIAŁEK

  • ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI (SKŁADNIKI: SOCZEWICA CZERWONA, MARCHEW, PIETRUSZKA, POR, MĄKA, ZIEMNIAKI, PRZYPRAWY - KMIN, MAJERANEK, CZOSNEK, LIŚĆ LAUROWY)
  • ŁAZANKI (SKŁADNIKI: MAKARON ŁAZANKI, KISZONA KAPUSTA, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, BUŁKA TARTA, MASŁO, PRZYPRAWY - PAPRYKA SŁODKA, PAPRYKA OSTRA, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK) + KOMPOT WIELOOWOCOWY

ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA

ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN : PSZENICA, OWIES, JĘCZMIEŃ, ŻYTO.

W NAPOJACH ZNAJDUJE SIĘ MNIEJ NIŻ 5 GRAMÓW CUKRU.

PEŁEN SKŁAD RECEPTUROWY POTRAW DOSTĘPNY JEST W KUCHNI W ŻYRARDOWIE UL. KACPERSKIEJ 6B U PANI WIOLETTY WILKOWSKIEJ.

          SMACZNEGO !